Dela

Försäkringar i Spanien

Vilka försäkringar behöver du i Spanien?

Oavsett om du är turist i Spanien eller är mer eller mindre fast bosatt här, kommer du förr eller senare i kontakt med spanska försäkringar. Och när man kommer från en kultur till en annan blir man ofta irriterad, det fungerar ju inte som man är van vid. Jag ska försöka förklara lite hur det är i Spanien, så kanske viss frustration kan undvikas. Ditt försäkringsskydd i Spanien, när du är här som turist, täcks också av försäkringar från Sverige. Det finns tre olika skydd för din resa och vistelse i Spanien.

Informationen om försäkringar är gjort i samarbete med den skandinaviska försäkringsmäklaren Kaas & Kirkemann som funnits på Costa del Sol i över 25 år.
Företaget är specialiserat på spansk försäkringsrådgivning för skandinaver som bor fast eller i perioder i Spanien. Som ansvarig för den svenska delen av företaget finns den svenska försäkringsmäklaren Karin Stribe. Karin är specialiserad på rådgivning för svenskar som bor fast eller perioder i Spanien vid tecknande av och skadesituation i bilförsäkring, bostadsförsäkring, olycksfallsförsäkring, livförsäkring, sjukförsäkring.