Dela

Drömmen om att kunna pensionera sig i Spanien

Allt fler svenskar drömmer om att pensionera sig utomlands och allt fler realiserar dessa drömmar. Att Spanien tillhör svenskarnas absoluta favoriter när det gäller pensionering utomlands är inte så konstigt med tanke på landets klimat och den relativa närheten till Sverige. Ett stort antal svenskar bor idag i Spanien, speciellt gäller detta Costa del Sol och Costa Blanca. År 2019 flyttade 1 875 svenskar till Spanien.

Spanien tillhör inte något av de utpräglade lågskatteländerna för svenska pensionärer. Detta till trots så kommer en svensk pensionär som flyttar till Spanien att få mer i plånboken varje månad. Lägg därtill lägre levnadsomkostnader och ekvationen kan bli riktigt angenäm.

Kapitlet Drömmen om att kunna pensionera sig i Spanien är skrivet av Göran Andersson som är ägare och VD i företaget Sparsam Skatt. Sparsam Skatt är, som enda aktör i Sverige, helt fokuserade på frågor som rör pensionering utomlands och har i många år framgångsrikt hjälpt personer att flytta utomlands och att tillämpa regelverket på ett korrekt och legalt sätt.