Dela

Vilka är Spanien proffsen?

Ägare till portalen

Sven F. Källström

Sven på SpanienProffsen

Sven F. Källström har bott i Spanien i 35 år. Han har drivit ett eget mediaföretag och organiserat internationella fastighetsmässor i Skandinavien. Sven har också arbetat som journalist och med försäljning och PR inom olika områden. För närvarande driver han verksamhet inom fastighetsbranschen. Han är väl förtrogen med landet, dess samhällssystem, kultur samt lagar och förordningar.

Sven har sedan 1997 skrivit fem böcker om Spanien. I februari 2018 kom den sjätte boken om Spanien ut, DRÖMMEN OM ATT LEVA OCH BO I SPANIEN, du kan läsa mer om och köpa den här. Boken har blivit en storsäljare i både Sverige och Spanien. Innehållet i boken är själva grundtanken till att skapa en samlingsplats för information och kunskap för att få ett bra liv på Costa del Sol. Som turist eller som fast boende eller kanske för att driva sitt eget företag. En kompetens som inte bara bygger på information från boken utan i högsta grad ger proffsig information från experter inom alla områden som en svensk i Spanien kan ha behov av. Därför namnet SPANIENPROFFSEN och tillsammans med Reine Johanssons kunskaper blev det ett perfekt partnerskap som nu lanseras.

Reine Johansson

Webdesign Costa del Sol ägs av Reine Johansson. Han har över 20 års erfarenhet av programmering och projektledning, bland annat inom Ericsson. Större delen av tiden som egen företagare och inom Internet. Reine nominerades till SIME09 Rising Stars of the North Award och ett av hans första projekt utsågs till en av Sveriges 101 bästa mobilsajter.

Reine jobbar framför allt med och har sin specialitet inom olika typer av webbutveckling, sökmotoroptimering och mobilanpassningar. Men det händer även att han tar ett intressant uppdrag inom andra områden, såsom mobilappar, optimering av databaser och prestanda, tillägg till WordPress, betalfunktioner, säkerhetsåtgärder för hemsidor. Tanken att skapa ett företagsregister har Reine haft under många år och tillsammans med Svens kunskaper blev det till slut en verklighet.

Vi har också bidragit till artiklarna på SpanienProffsen

Revisor Bo Wennertorp

Bo Wennertorp Global Consulting Marbella

Bo Wennertorp äger och driver företaget Global Accounting & Auditing SL som är en svensk revisionsbyrå i Marbella. Kontoret i Marbella öppnades i april 1999 och våra tjänster vänder sig till både privatpersoner och företag. Våra kunder är till största delen skandinaver som i Spanien vill bosätta sig eller tillbringa del av året i Spanien, starta företag eller köpa fastighet. Sedan våren 2018 har Global Accounting även ett kontor i Stockholm.

Bo har specialkompetens när det gäller bland annat skattefrågor i relationen Sverige och Spanien. Hans byrå hjälper främst svenskar med företagsetablering, fastighetsköp, bokföring, deklarationsfrågor för privatpersoner och företag, flytt och inskrivning i Spanien (NIE och Residencia) samt skattefrågor i relationen Sverige – Spanien.

Göran Andersson

Göran Andersson är ägare och VD i företaget Sparsam Skatt. Sparsam Skatt är, som enda aktör i Sverige, helt fokuserade på frågor som rör pensionering utomlands och har i många år framgångsrikt hjälpt personer att flytta utomlands och att tillämpa regelverket på ett korrekt och legalt sätt. Detta gäller målgruppen 55+ och fåmansföretagare. Göran bistår i huvudsak privatpersoner med betydande pensionsbestånd som överväger att pensionera sig utomlands samt företagare som står i begrepp att sälja sina livsverk och bosätta sig utomlands.

Spanien är det mest populära Medelhavslandet för svenska utlandspensionärer med över 6 000 svenska pensionärer bosatta i landete under 2020. Som oberoende experter tillhandahåller Sparsam Skatt individuell information och rådgivning om pensionering i Spanien och hur en eventuell flytt påverkar din ekonomi.

Pernille Kaas

Pernille Kaas är ägare och VD för den skandinaviska försäkringsmäklaren Kaas & Kirkemann som funnits på Costa del Sol i över 25 år.
Företaget är specialiserat på spansk försäkringsrådgivning för skandinaver som bor fast eller i perioder i Spanien. Eftersom Kaas & Kirkemann är en försäkringsmäklare kan dom samarbeta med de försäkringsbolag som bäst lever upp till deras kunders krav och behov i varje enskilt fall. Hela personalen är utbildade i försäkringsrådgivning enligt gällande lagstiftning och uppdateras hela tiden om spansk försäkringslag och praxis.

Som ansvarig för den svenska delen av företaget finns den svenska försäkringsmäklaren Karin Stribe. Karin är specialiserad på rådgivning för svenskar som bor fast eller perioder i Spanien vid tecknande av och skadesituation i bilförsäkring, bostadsförsäkring, olycksfallsförsäkring, livförsäkring, sjukförsäkring.

Advokat Olaf Medina Hellgren

Olaf Medina Wallin Partner

Olaf Medina Hellgren är spansk advokat med examen från Málaga Universitet 1990 och auktoriserad översättare svenska-spanska samt ledamot av Spaniens Advokatsamfund. Olaf biträder svenska privatpersoner och företag avseende spansk civilrätt, fastighetsrätt, arvsrätt, familjerätt, skatterätt, bolagsrätt och processrätt.

Wallin & Partners grundades 1995 av den svenske advokaten Rolf Wallin tillsammans med den spanske advokaten Olaf Medina-Montoya Hellgren. Konceptet var att skapa en advokatbyrå i Spanien med kunskap och kompetens i både svensk och spansk rätt samt med juridisk rådgivning framför allt på svenska. Alltsedan starten har verksamheten varit inriktad på att biträda skandinaviska, främst svenska, privatpersoner och företag.

Kajsa Fridberg

Spanien Proffsen Kajsa Fridberg

Kajsa Fridberg arbetar som chef för avdelningen privatpersoners bankkonton på Bankinter i Fuengirola. Kajsa har över 10 års erfarenhet av att hjälpa svenskar med alla möjliga banktjänster som man är van vid från Sverige, Hon guidar er med all hjälp och rådgivning kring bolån, personliga bankkonton och andra banktjänster.

Hon kan också berätta hur du som svensk medborgare och inte resident i Spanien kan få låna mellan 60–70 procent av bankens officiella värdering av bostaden. Och du får all denna service och rådgivning på ditt eget språk.