Dela

Hund & katt i Spanien

Ta med sin hund eller katt till Spanien

För ganska länge sedan var detta en invecklad process, som gjorde att många avstod och lämnade den fyrbenta familjemedlemmen hemma i Sverige hos vänner eller familj. Numera är reglerna enkla och alla som vill ta med sig sitt husdjur kan lätt göra det utan problem, både till och från Spanien.

Köpa eller adoptera en hund i Spanien

Om du köper ett husdjur i Spanien ge dig gott om tid att få klart alla vaccinationer och all dokumentation så djuret är redo att komma in i Sverige. Det är tillrådligt att så fort du får ditt nya husdjur ta det till din lokala veterinär för en noggrann kontroll och få säkerställt att det är i god hälsa och fritt från parasiter. Undvik kontakt med ditt eget husdjur tills detta har kontrollerats. När du adopterar så är normalt all dokumentation i ordning men det är fortfarande lämpligt att göra en kontroll.

Registrering av mikrochip i Spanien

Om du flyttar till Spanien rekommenderar jag starkt att du registrerar ditt husdjurs mikrochip i Spanien, vilket kan göras av din lokala veterinär genom att helt enkelt fylla i några formulär och betala en mindre avgift. Om ditt husdjur skulle gå vilse, så är detta det snabbaste sättet att hitta det, eftersom anmälan kan publiceras på registrets webbsida.