Lilla SnigelnDela

Costa del Sol > Förskolor / Barnpassning, Skolor & Utbildningar

Vem är jag?

Jag heter Pilar och har bott och arbetat i många år i Stockholm som förskollärare, ateljerista och de senaste åren som biträdande rektor i flera förskolor. Jag är född och uppvuxen i Chile och mitt modersmål är spanska. Musik och skapande är viktiga delar i mitt liv och jag omsätter de i mitt pedagogiskt arbete. Jag vill skapa en plats för lärande där barnen ska stå i fokus och deras tankar och intressen ska synas i verksamhet. Vi ska lära oss tillsammans i en vacker inne-och utemiljö där utforskande ska ske i varje vrå av vår Lilla Snigel.

Varför namnet Lilla Snigel?

Lilla Snigel är en sång som alla i Sverige känner till och som ofta är en favorit bland de yngre barnen. Sången går lätt att lära sig även för barnen som inte har utvecklat sitt språk. ​Precis som Lilla Snigel, tar vi med oss vårt lilla hus på ryggen från Sverige fyllt med drömmar, erfarenheter och fina idéer för att skapa en plats för de yngsta barnen vid spanska solkusten.  Lilla Snigel översatt på spanska betyder Caracolito och det låter också roligt tycker vi!

Sagan om Lilla Snigel

När vi för första gången besökte Costa del Sol tillsammans, började drömmen om en egen verksamhet att formas. Drömmen om en plats för de yngsta där vi kan inspirera och sprida de idéer och erfarenheter som samlats från många års arbete i svenska förskolor. Idéer där leken, kreativiteten, hälsan och barnens inflytande är viktiga pelare i verksamheten.

Vi bestämde oss för att skapa en sådan plats för de allra yngsta barnen i Fuengirola. Tillsammans är vi grundarna av verksamheten Lilla Snigel, där fokus ligger på kreativt pedagogiskt lärande, miljö och hälsa. 

Drömmen har nu tagit form. Resan har bara börjat och snart flyttar Lilla Snigel till Fuengirola-Malaga, Spanien. 

Välkomna till oss! 

Lilla Snigeln i sociala medier

Kontaktperson

Pilar

info@lillasnigeln.com +46 70-691 81 05

Lilla Snigeln, Costa del Sol

Torreblanca
Fuengirola