Skandinaviska Klubben MadridDela

Inlandet / Madrid, Madrid > Klubbar

Välkomna till den Skandinaviska Klubben i Madrid

Den första klubben bildades år 1926 med omkring 40 svenska medlemmar. År 1928 börjades det diskutera möjligheten att bilda en dansk-norsk klubb men ansågs inte genomförbart på grund av alltför få landsmän i Madrid. Därmed inleddes samtal med Svenska Klubben och efter en tid slog sig de tre länderna samman i Skandinaviska Klubben. Det första styrelsemötet hölls sommaren 1928 och den första lokalen, en lägenhet vid en parallellgata till klubbens nuvarande adress, invigdes i november månad samma år.

Det fanns en stark gemenskap mellan de skandinaver som var verksamma i Madrid. Många vittnar om den “skandinaviska andan” som utstrålade vid klubbens middagar eller bridgekvällar. Till klubben gick man för att äta en god middag, träffas under informella former en läsa tidningar från de skandinaviska länderna. Under 30-talet och en bit in på 40-talet var det dock övervägande män som gick till klubben, där de njöt av en god ärtsoppa med punsch och en mustig cigarr.

Klubben har två huvudmålsättningar:
– att främja kontakt, vänskap och kulturellt utbyte mellan såväl de nordiska länderna som med vårt värdland Spanien.
– att genom praktisk information och vägledning stödja “nya” och “gamla” Madrid-skandinaver.

Vårt utbud av aktiviteter omfattar allt från lättsamma sammankomster till mer kulturellt inriktade arrangemang. Från middagar och vinprovningar till studiebesök och föredrag.

 

Kontaktperson

Anna Thomas

centro.escandinavo@telefonica.net +34 916 410 762

Skandinaviska Klubben Madrid, Inlandet / Madrid, Madrid

Calle Olímpico Fco. Fdez. Ochoa, 1, 3ºB Esc. B
28923 Alcorcón