Smile Dental ClinicDela

Costa Blanca, Torrevieja > Tandläkare

Kontroll

Vid kontroll undersöker vi tänder, tandkött och munhåla. Vi rengör och polerar tänderna och vid behov tas röntgen. Finner vi något problemområde i munnen informerar vi om det och ger råd kring behandling. Detta kan innebära ytterligare diagnostik eller restaureringsjobb (t.ex. fyllning eller krona) eller ytterligare förebyggande åtgärder.

Röntgen

Vi har digital röntgenapparatur. Huvudtyperna av dentala röntgenbilder är:

Intraorala röntgenbilder som är de vanligaste hos tandläkaren. Dessa tas i munnen och ger tandläkaren detaljerad information om karies, benstauts, rötter, tänder under utveckling och generell tandhälsa i området bilden tas.
Extraorala bilder, vanligen OPG (Panoramaröntgen), som ger en helhetsbild av käkarna. OPG är ett utmärkt hjälpmedel för planering av ortodonti, implantat, visdomstender osv.
3D-röntgen/CBCT: Ger oss detaljerad information om dimensioner i ben, nerver, tänder och gångar. Används i första hand vid kirurgi och implantatbehandling.

Fyllinger

Vi använder enbart fyllningsmaterial i naturliga tandfärger.

Rotbehandling

Infekterade, döda eller förstörda tänder kan behöva rotbehandling. Detta betyder rensning, formning och fyllning av rotkanalen med ett bakterietätt material. Vi använder gutta percha som är en naturligt, biokompatibelt och antibakteriellt material.

Tandköttsbehandling

Parodontit är en infektionssjukdom i tandköttet runt en tand. Ifall sjukdomen förblir obehandlad kan käkbenet brytas ner, vilket kan leda till tandlossning.

Andra behandlingar vi utför

  • Bryggor och kronor
  • Proteser
  • Implantat
  • Kosmetiska behandlingar
  • Käkortopedi / tandjustering / tandställningar

Smile Dental Clinic i sociala medier

Kontaktperson

Tor H. Oppedal

Smile Dental Clinic, Costa Blanca, Torrevieja

Calle Bautista Bertomeu Sober 1-5
Local 42
03183 Torrevieja