Svenska skolan på MallorcaDela

Mallorca, Palma de Mallorca > Skolor & Utbildningar, Utbildning

Välkommen till Svenska Skolan på Mallorca

Mitt i Palma, i skuggan av gröna palmer och citronträd, ligger den Svenska Skolan på Mallorca. Verksamheten drivs i ett charmigt gammalt palats från sekelskiftet. På skolan går idag cirka 140 elever från förskolan, grundskola och gymnasium i internationell miljö.

Skolan är en privatskola och skolans huvudman är föräldraföreningen. Föreningen utser en styrelse som är ytterst ansvarig för skolans skötsel. Styrelsen tillsätter rektor som leder det pedagogiska arbetet samt ansvarar för den dagliga driften. Finansiering sker både via elevavgifter och med statsbidrag.

En härlig atmosfär som ger goda studieresultat

På skolan finns en härlig atmosfär tack vare det nära samarbetet mellan lärare, elever och föräldrar. Den fina kontakten mellan lärare och elev skapar trygghet och ger bra förutsättningar för ett positivt skolarbete med goda studieresultat i en internationell miljö.

På skolgården samsas våra barn i alla åldrar och flera nationaliteter. ”Lekspråken” mellan barnen är svenska, spanska och engelska, vilket naturligtvis främjar deras språkutveckling.

Kontaktperson

Therese Lottini

info@svskmallorca.se +34 971 282 350

Svenska skolan på Mallorca, Mallorca, Palma de Mallorca

C/Infanta,
07014 Palma de Mallorca