Svenska skolan på TeneriffaDela

Los Cristianos, Teneriffa > Skolor & Utbildningar

Varmt välkomna till Svenska skolan på Teneriffa.

Skolan startades i september 2002 och är godkänd av Skolverket i Sverige. Undervisningen sker utifrån svensk läroplan, på både förskola och skola vilket ger bästa tänkbara förutsättningar för smidig övergång både vid ankomst och senare även vid återflytt till Sverige.

Skolan ligger i Los Cristianos i ett lugnt och bilfritt område alldeles invid havet. Den fina stranden använder vi ofta i verksamheten både för lek, idrott och som ett härligt uteklassrum. Svenska skolan på Teneriffa är en familjär skola där alla känner varandra. Med små grupper och hög lärartäthet blir alla elever ständigt sedda och får stort stöd i sin utveckling.

Skola erbjuds från år F-9. Våra erfarna pedagoger ansvarar för undervisningen för år F-6. Från år 7-9 läser barnen via Sofia Distans och vi kan erbjuda handledning, men även lektioner tillsammans med övriga elever i vissa praktiska ämnen, exempelvis idrott, slöjd, bild och hemkunskap.

Förskola erbjuds för barn främst mellan 4-5 år, men i vissa fall även från den dag barnet fyller 3 år. För barn i åldern 3 och 4 år så vill vi visa dem respekt genom att inte välkomna dem på kort tid då de behöver tid för anpassning, att ryckas upp när man precis lärt sig nya rutiner tror vi inte på och därför är kortaste tid för 3-4 åringar en termin. Förskolebarnen går samma tider som skolbarnen.

Teneriffa bjuder på ett av världens behagligaste klimat. Du som kommer  till Teneriffa är alltid välkommen att besöka oss och om ni vill skriva in era barn hos oss välkomnar vi även dem som vill stanna kortare tid, från en vecka och upp till resten av deras skolgång. Ansökningsformulär finner ni ovan.

¡Bienvenidos al Colegio sueco!

Svenska skolan på Teneriffa i sociala medier

Kontaktperson

Tommy Isaksson

info@teneriffaskolan.se +34 642 351 337

Svenska skolan på Teneriffa, Los Cristianos, Teneriffa

Calle Coronel 8, local 9
Los Cristianos
38650 Arona