Färjebiljetter till Marocko (Tarifa – Tanger)Dela

Var och en som färdats med bil från norr mot Costa del Sol har väl noterat de många vägskyltar med spansk och arabisk text, där det annonseras att man redan nu kan köpa färjebiljetter till sin Marocko-resa. Första gången vi åkte till Marocko körde vi bara till Algeciras på vinst och förlust, gick in på en terminal och köpte biljetter. Det gick faktiskt bra det också.

Men nuförtiden så är det faktiskt enklare än så, det går ju såklart att boka biljetter online. En av de största sajterna för biljettbokning är Direct Ferries där man kan boka biljetter till massor av linjer, bland annat färjebiljetter till Marocko på linjen Algeciras – Tanger. Där finns också alternativet Tarifa – Tanger

Färjan mellan Algeciras och Tanger färdas 16 sjömil medan Tarifa – Tanger är 1n sjömil längre. Båda rutterna tar oftast 1 – 1,5 timmar, men vissa färjor från Tarifa tar en halvtimma till. Kostnaden är liknande för båda linjerna och ligger på runt 50 – 70 € per person plus cirka 200-300 € för bil ifall du vill ha med den över. Som så vanligt nuförtiden kan priser variera mellan veckodagar och säsong. Aktuella priser ser du alltid på bokningssajten.